Skinpoint-huidverbetering

Wist je dat de gemiddelde mens elke minuut (!) zo’n dertig- tot veertigduizend dode huidcellen verliest? Omgerekend laat je huid zo’n vierenhalve kilo schilfers los per jaar. Naarmate je ouder wordt, vertraagt de celvernieuwing en dus ook het proces waarbij de dode huidcellen worden afgestoten. Een gezonde huid vernieuwt zich elke drie tot vijf weken, een ouder wordende huid kan er wel twee maanden over doen. Geen wonder dus dat je huid er regelmatig zo vaal uitziet en wat ruw aanvoelt. Tel daar de onomkeerbare genetische veroudering bij op en je wellicht niet altijd even gezonde levensstijl, dan begrijp je dat je huid niet als een babyvelletje kan blijven aanvoelen.

Soms heb je het gevoel dat die verouderingstekenen binnen één nacht toeslaan. Zo ga je nog tevreden naar bed met een glad voorhoofd en zo word je de volgende dag wakker met een fronsrimpel die niet meer glad te strijken is. Of je ziet ineens dat de lijntjes onder je ogen ook zichtbaar blijven als je niet lacht. Dit gebeurt natuurlijk niet plotseling, het proces was al langer onderhuids gaande, en nu is het gewoon zichtbaar geworden. Een voorbeeld van de bekende spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen…

Als je je nu afvraagt hoe je huid zich verder zal ontwikkelen, dan zijn er twee manieren om dat na te gaan. Allereerst: kijk eens naar je gezicht als het volledig emotieloos is en daarna als je gezicht blijdschap, boosheid of verdriet uitdrukt. Op die plaatsen in het gezicht waar de huid flink wordt aangespannen, zullen rimpels en lijntjes verder toenemen. Ditzelfde geldt voor de lijntjes in je gezicht die je ziet als je moe bent. De tweede manier is om eens goed te kijken naar het gezicht van de ouder op wie je het meeste lijkt. De kans is groot dat je gezicht op dezelfde manier zal verouderen.

Laat je door ons adviseren, wij verstaan de kunst van mooi ouder worden